Ook lid worden?

Lid worden?

Wat leuk dat je wellicht lid wilt worden! Als je kennis wilt maken met Sing and Swing, dan kun je vrijblijvend twee repetities bijwonen.  We repeteren elke woensdagavond van 20.00 - 22.15 uur in Wijkcentrum Spokie, Erasmusweg 2F in Hoogezand. In de pauze is koffie, thee en frisdrank tegen betaling verkrijgbaar. Je kunt altijd een keer komen kijken of je kunt van tevoren even contact opnemen door een mailtje te sturen of ons contactformulier in te vullen. Tijdens deze twee repetities krijg je een reservemap om in te zien en zo goed mogelijk te kunnen volgen wat er wordt ingestudeerd. Je hoeft geen noten te kunnen lezen om lid te worden, maar het is wel makkelijker met instuderen als je het wel kunt. Na twee repetities moet je, als je lid wilt worden een stemtest doen bij de dirigent. Dit kan meestal in de pauze van de repetitie. Er wordt dan gekeken (geluisterd dus) welke stemsoort je hebt en wat het bereik van je stem is. Als de stemtest met goed resultaat is afgelegd, kun je lid worden van Sing and Swing.

Contributie

De contributie bedraagt € 20,00 per maand en wordt automatisch (per incasso) afgeschreven. Wanneer de hoogte van de contributie een probleem vormt, kunnen uitkeringsgerechtigden en mensen met een minimum inkomen een beroep doen op het stimuleringsfonds van de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Naast het wekelijks bezoeken van de repetities, verwachten we van leden ook dat ze alle stukken die we zingen uit het hoofd leren. Als we optreden zingen we altijd zonder bladmuziek. Dit kun je tijdens de repetities natuurlijk al oefenen, maar het uit het hoofd leren van teksten is iets wat je vooral buiten de repetities moet doen. Om het thuis instuderen gemakkelijk te maken, speelt onze dirigent Midi files van alle stukken in, per stemsoort. Deze bestanden kun je via de computer (via Dropbox) downloaden zodat je thuis je eigen partij goed kunt oefenen. Tijdens de repetitie kunnen we dan vooral aandacht besteden aan het samen zingen en de presentatie. Het tempo van instuderen op de repetities ligt vrij hoog, als je een keer mist, kun je dat vaak goed merken.

Kleding

Als we optreden passen we de kleding aan bij de gelegenheid. We hebben verschillende outfits, bestaande uit basiskleding en accessoires. Sommige accessoires zijn eigendom van Sing and Swing en worden bij een optreden uitgedeeld en na afloop weer ingenomen door de presentatiecommissie. De presentatiecommissie zal je hier graag bij helpen of suggesties aan de hand doen. Basiskleding is je eigen kleding in de volgende kleuren:     *      zwarte broek of rok en zwart shirt/blouse     *      witte broek of rok en wit shirt/blouse     *      spijkerbroek of -rok     *      effen fel gekleurde bovenkleding     *      zwarte schoenen of witte schoenen Als je een rok draagt, dan daaronder géén blote benen, maar panty's in een bijpassende kleur.

Muzikale (bege)leiding en stemverdeling

Dirigent: Jan Willem van Hees &  Toetsenist: Hans Kaldeway. Jan Willem is er natuurlijk iedere repetitie, Hans is er regelmatig, ongeveer 1x in de 3 à 4 weken en extra als we vlak voor een optreden zitten. Sing and Swing heeft  een stemverdeling die weinig voorkomt. De meeste koren hebben twee vrouwen- en twee mannenpartijen (sopraan, alt, tenor, bas). Sing and Swing kent drie vrouwenpartijen (sopraan, mezzosopraan, alt) en één en soms meerdere mannenpartijen (bariton, bas en tenor). Bij optredens worden we vaak begeleid door een combo, bestaande uit: Ferdie Berg, gitaar en Tsjisse de Jong, drums.

Bestuur en Commissies

Sing and Swing is een vereniging en staat ook als zodanig ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Groningen. Het bestuur bestaat uit zeven leden en daarnaast kent het koor twee permanente commissies die regelmatig overleggen met het bestuur. Dit zijn de muziek- en presentatiecommissie, de PR-commissie. Meer weten? Ga naar bestuur en commissies.