Nieuws
Nieuws
Balk festival Noord 1 november 2014  Zaterdag  1 november wordt in Stadskanaal het Balk festival Noord gehouden: een korenfestival dat de hele dag in beslag neemt met ’s avonds een programma waar de winnaar nogmaals optreedt. Als derde van de totaal 13 koren mogen wij 20 minuten optreden voor de jury en het publiek. Het inzingen gaat erg goed en met veel enthousiasme gaan we richting podium.  En dan het optreden: tsja, het gaat niet perfect, we hebben last van het geluid en moeten even zoeken naar het goede gevoel. Maar we staan er wel en met ons allen. Dat kenmerkt Sing and Swing: het ‘wij-gevoel’ en met elkaar zetten we ons er voor de volle 100% en met plezier voor in. De jury complimenteert ons na afloop met de keuze van het repertoire en het feit dat we met zo`n groot koor bewegen over het podium en kiezen voor wisselende opstellingen. Ja, we heten niet voor niets  Sing and Swing! Als ontwikkelpunt nemen we mee dat we (nog) meer mogen uitstralen dat we plezier hebben, onze geconcentreerde blik neemt soms de overhand. Hier gaan we zeker aan werken in de repetities en volgende optredens.  De rest van de dag vermaken we ons met het bijwonen van de optredens van de andere koren. Winnaar zijn we niet geworden vandaag, maar we hebben weer een mooie ervaring opgedaan op dit festival en samen genoten van deze muzikale dag!

Havendagen Delfzijl

Op zondag 7 september treden we op tijdens de Havendagen in Delfzijl. We hebben prachtig weer, veel publiek en twee geslaagde optredens. Dit jaar is het de tweede keer dat we mee hebben gedaan, er volgt vast een derde keer. We kijken namelijk terug op een gezellige dag waar we met zijn allen weer goed opgetreden hebben.

Concert Sing and Swing New Direction

Een nieuwe dirigente en nieuwe doelen, dat vraagt om een concert om de nieuwe versie van Sing and Swing te presenteren! Op 22 maart 2014 is het zover, het New Direction concert van Sing and Swing in ‘De Klabbe’ in Foxhol waar keihard voor gerepeteerd is. En wat is het een spetterende avond, de zaal zit voller dan vol en de sfeer is uitstekend. Wat een energie vanuit de koorleden, maar ook uit het publiek. Kortom een geslaagd kennismakingsconcert met onze dirigente en de ‘nieuwe richting’ die we inslaan!
Vocaal festival Annen Het zonnetje probeert op zaterdag 14 juni 2014 in Annen direct al zijn best te doen en dat komt mooi uit: we zijn namelijk op het Vocaal festival in Annen waar vandaag ongeveer 40 koren elk drie keer een optreden verzorgen. En dat allemaal buiten waarbij deelnemers en festivalbezoekers van optreden naar optreden lopen terwijl ze genieten van het zonnetje. Na het gezamenlijk inzingen met alle aanwezige koren en een enthousiaste speech van de burgemeester, bereiden we ons voor op ons eerste optreden. Dit optreden gaat goed en het tweede optreden in de grote tent is helemaal een succes. Ook het derde optreden aan het eind van de middag gaat lekker, steeds meer mensen komen op ons optreden af en de enthousiasme van het publiek is heerlijk. Gedurende de dag is de sfeer erg gezellig, we zien verschillende koren optreden en kunnen deelnemen aan workshops. Leuk hoe Annen deze dag is omgetoverd tot één groot festivalterrein en dat is dan ook voor herhaling vatbaar! In 2015 komen we zeker weer terug!
Optreden met Jan Vayne Zaterdagavond 9 oktober  2012 was er een geslaagde avond met een gevarieerd programma te  beluisteren in theater het Kielzog. Jan Vayne gaf acte de présence met medewerking van popkoor Sing and Swing. De bezoekers werden getrakteerd op een prachtige combinatie van muzikale interpretatie en het  improvisatie talent en van Jan Vayne met de goed gezongen meerstemmige koorzang  van Sing and Swing. De klik tussen Jan Vayne, dirigent Wilfred Reneman,  de band met Hans Kaldeway (toetsen)... Lees meer….

Optreden Nieuw Woelwijck te Sappemeer

Vrijdag de 13e maart mochten we weer optreden in Nieuw Woelwijck waar we met twee swingende sets een leuk optreden neer hebben gezet. In de pauze kwam er nieuw publiek en mochten we het nog een keertje over doen! De optredens vielen zo goed in de smaak dat er door het publiek werd gedanst, een feestje voor zowel het publiek als voor de leden van Sing and Swing.
Vocaal festival in Annen Op 13 juni was het weer zover! Vocaal festival in Annen waar we altijd erg graag naar toe gaan.Omdat het een hele gezellige dag is, we andere koren kunnen bekijken en beluisteren en natuurlijk omdat we zelf 3 keer mogen optreden! Ondanks dat het zonnetje het niet kon winnen van de regen hebben we drie leuke en sprankelende optredens weggegeven. Met daarin nummers als Happy van Pharel Williams, All of me van John Legend en een woman only medley.Natuurlijk lieten de mannen dat niet gebeuren en gaven zij een spetterend optreden weg met het nummer For the longest time van Billy Joel. Wat ons betreft was het weer een geslaagde dag!

Optreden in de Reensche Compagnie

Op woensdag 9 september mocht Sing and Swing optreden in de Reensche Compagnie in Hoogezand, georganiseerd door de vereniging ‘Het NUT van het Algemeen’. De avond begon om 20.00 uur met een gezellig volle zaal en een podium vol enthousiaste koorleden. Vanuit de zaal werd er hier en daar gezellig meegezongen, vooral door een aantal ‘oud’leden van Sing and Swing. We mochten twee keer het podium op en ook was er nog een gastoptreden van het kwartet QQplus, waar 3 koorleden van Sing and Swing meezingen. Kortom, een mooie muzikale avond!
Afscheid van Hans Kaldaway, welkom voor Corien Velzing Na jarenlange fantastische ondersteuning van Hans Kaldeway heeft Sing and Swing vanaf 1 januari 2017 een nieuwe pianiste, namelijk Corien Velzing.Corien volgde de opleiding Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Met als eerste musiceervak klarinet. Zij volgde (koor)directielessen bij Louis Buskens. Na haar afstuderen in 2015 ging zij aan de slag als muziekdocent in zowel voortgezet onderwijs als basisonderwijs. Daarnaast is zij in 2011 begonnen met dirigeren en heeft sinds die tijd een aantal koren onder haar leiding. Met op dit moment Popkoor Leek en Sterke Vrouwen.